Coder.gr

Coder.gr

Home » coder.gr » Η κοινότητα CODER.gr » Πειράματα με public ..

Topic: Πειράματα με public localhost!!!
 Monday, May 11 2009 @ 02:23 PM GMT-3  Quote  

Αγαπητοί συνάδελφοι (και δικτυάδες) θέλω να κάνω μερικά πειράματα μεταξύ δικτύωσης και προγραμματισμού... Θα ήθελα να μου πείτε πως να μετατρέψω τον webserver που τρέχει στο PC μου (localhost) σε public. Από όσο διάβασα το μόνο που χρειάζεται είναι να ρυθμίσω το router να εξυπηρετεί HTTP requests στο port 80. Από όσο βλέπω αυτή την στιγμή, εάν χτυπήσω την ιντερνετική μου διεύθυνση IP συνδέομαι απευθείας στο router (ζητάει user και pass για πρόσβαση στο panel του router), όμως δεν είναι αυτό το σωστό. Λογικά θα πρέπει να ρυθμίσω το router να κάνει ένα forwarding στο PC μου ώστε να εξυπηρετήσει τις αιτήσεις HTTP.

Σας ευχαριστώ...

Profile   Email 
 Monday, May 11 2009 @ 07:43 PM GMT-3  Quote  

Θα κάνεις IP και Port forwading. Επειδή τη πόρτα 80 τη χρησιμοποιεί το router σου επέλεξε μια άλλη πορτα στην οποία θα ακούς.

Για περισσότερες πληροφορίες κάνε post το μοντέλο του router σου, το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείς, και το Web Server εαν χρησιμοποιείς (Jboss, Apache, Glassfish, IIS, είναι μερικά απο τα πολλά που υπάρχουν στη πιάτσα.....

Profile   Email   Website 
 Tuesday, May 12 2009 @ 11:16 AM GMT-3  Quote  

Ευχαριστώ για την απάντηση coder, μου έδωσες λίγο έμπνευση να το ξανακοιτάξω. Θα προσπαθήσω να ρυθμίσω το router, φαντάζομαι πως δεν θα χρειαστεί να πειράξω τίποτα από τις ρυθμίσεις του webserver Apache. Aπό όσο διάβασα σε ένα φόρουμ του εξωτερικού κάποιος το έκανε και πέτυχε.

So in the end. after installing apache all I had to do was use port forwarding from my dsl modem to my computer running apache. Simple. I enabled it and it works.

Αναμένετε εξελίξεις... Big Grin

Profile   Email 

All times are GMT-3. The time is now 08:48 PM.
Topic Legend:
Normal Topic Normal Topic
Locked Topic Locked Topic
Sticky Topic Sticky Topic
New Post New Post
Sticky Topic W/ New Post Sticky Topic W/ New Post
Locked Topic W/ New Post Locked Topic W/ New Post
Subscribe to this topic Subscribe to this topic